Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Elkeltek a küzdő őshüllők a dallasi dinoszauruszárverésen

Egy küzdő dínópáros bizonyult a dallasi természettudományos árverés sztárjának: a két csontvázért 2,75 millió dollárt (503 millió forintot) fizetett egy múzeum.

A Heritage Auctions árverése érdeklődők százait vonzotta, akik legalább egy pillantást akartak vetni a ritkaságokra, ugyanis kétszáznál több természettudományi vonatkozású lelet került kalapács alá, beleértve meteoritdarabokat, ásványokat, valamint fosszíliákat.

A harcoló dinoszauruszok egyike egy két lábon járó nagyméretű húsevő, az Allosaurus, míg a másik egy Stegosaurus, egy nehéz felépítésű, négy lábon járó növényevő. A dinoszauruszokat azért bocsátották együttesen árverésre, mert a wyomingi Dana-kőfejtőből is együtt kerültek elő: az Allosaurus halálála után évmilliókkal is a Stegosaurus lábát harapta.

A Heritage Auctions nem kívánta megnevezni azt a múzeumot, amelynek birtokába kerültek a küzdő dinoszauruszok, az aukciósház mindössze annyit mondott, hogy nem amerikai intézményről van szó.

Az árverés másik érdekessége a növényevő dinoszaurusz, a Triceratops egy hatalmas példánya volt. Félmillió dolláros (91,5 millió forintos) áron kínálták, végül a fosszíliáért 657 ezer dollárt (120 millió forintot) fizetett egy magángyűjtő.

0 Tovább

Elárverezik a világ legnagyobb cápaállkapcsát

Tyrannosaurus rex fog, elefántmadár-tojás, óriáslajhár-csontváz és ritka meteorit is kikiáltásra kerül június 12-én Dallasban, az egyik legnagyobb természettudományos árverésen. A legdrágább tétel egy Stegosuaurus-Allosaurus csontvázpár, mely 2,25 millió dollárról (kb. 427,5 millió forint) indul, de kitömött jegesmedvére már 4500 dollártól (kb. 855 ezer forint) licitálhatunk, míg a legolcsóbb borostyán kikiáltási ára 65 dollár (kb. 12 ezer forint).


A tételek között szerepel a világ legnagyobb cápaállkapcsa is (a már kihalt Carcharocles megalodon egy példányának állkapcsa), a licit 625 ezer dollárról indul

Nézze meg az eladásra váró fosszíliákat, ásványokat és meteoritokat az aukciós cég oldalán:

0 Tovább

nanoHÍREK

blogavatar

Információembriók az [origo] Tudomány rovatától

Utolsó kommentek