Lehetséges, hogy Roswellben náci kutatók titokzatos repülő csészealja zuhant le 1947-ben? Beszélhet az amerikai kormányzat mindenféle ballonokról, a német N24/Discovery Channel most jól utánajárt a dolognak.

Az Ufók a Harmadik Birodalomban című filmsorozat készítői amatőr kutatók sokaságával beszéltek, így jutottak nyomára annak a II. világháború alatt Lengyelország területén működő kutatóközpontnak, melyekben állítólag a Harmadik Birodalom legtitkosabb és legrejtélyesebb fegyvereivel kísérleteztek. Eszerint a Hauneburg fedőnevű bázison Viktor Schauberger vezetésével antigravitációs hajtóművel felszerelt repülő csészealjakat fejlesztettek. Lelkes amatőr kutatók szerint a harmadik(!) generáció már hetven méteres átmérőjű volt, és ilyen járművekkel mentették ki a náci elitet a kutyaszorítóba került Berlinből.

A beszámolók szerint a kisebb, harang alakú járművek is döbbenetes sebességre voltak képesek, ami kényelmes magyarázatot ad azoknak az UFO-hívőknek, akik számára az antigravitációs hajtómű még elfogadható, a kis zöldektől/nagy szürkéktől viszont már tartanak. A háború után a náci rendszert kiszolgáló tudósok közül valóban voltak, akik felajánlották szürkeállományukat az Egyesült Államoknak, és a teóriák szerint az antigravitáció és a csészealjreptetés német szakértőiből is jelentkeztek bőséggel. Ezután jött Roswell…

A dokumentumfilm-sorozatból, melyet ma estétől vetítenek a német N24 csatornán, minden bizonnyal sokat megtudunk a nácik eszement kutatásairól és az UFO-történelem pirosbetűs ünnepnapjairól. Ha viszont kiderül valami az újdonság antigravitációs meghajtásról, kérjük azonnal írjanak a science@origo.hu címre!